Aviabilietai į saulėtą Ispaniją

19/07/2014 12:56

Ispanijos perlas – Barselona

Europoje yra daug miestų, kuriuos verta aplankyti. Į juos skrenda pigių oro linijų lėktuvai, tad nuvykti ten niekada nėra sunku, bet yra vienas miestas, kuris vilioja daugelį pasaulio turistų, į kurio pusę taip ir pešasi įsigyti aviabilietai. Žinoma, kad tai Barselona, ten užsukti bent vieną kartą gyvenime tikrai reikia. Iš čia išvykti niekada nesinori, nes miestas geba ne tik užburti, bet ir įtraukti į spalvingą ispaniško gyvenimo sūkurį. Todėl verta prisiminti, kad aviabilietai internetu bus pigiausi ir be papildomų mokesčių.

Akivaizdu, kad Barselona yra ispaniškos paslapties miestas. Pabandykime atspėti – kodėl jis geba sužavėti tiek daug žmonių. Ispanija patinka visiems, nes ten geras oras, saulė beveik visada skaisčiai danguje šviečia, maistas yra šviežias, skanus, o prie jo ir lengva ispaniško vyno taurė puikiai tinka.

Visus šiuos aspektus, tikrai sutiksite Barselonos gatvėse, kuriomis vaikščioti ne tik smagu, bet ir naudinga. Tai padeda geriau pažinti miestą, gyventojų papročius bei galėsite gatvėje pabendrauti su vietiniais, jie kalbėtis tikrai mėgsta, o jei prabylate, kad ir nelabai taisyklinga ispanų kalba, liksite nustebinti jums skiriamu dėmesiu ir šypsenomis.

Pažintį su Barselonos žavesiu dera pradėti nuo miesto simbolio – Šv. Šeimynos bažnyčios (La Sagrada Familia), nes tai A. Gaudi gyvenimo darbas. Architektas čia lyg atsiskyrėlis 16 metų praleido statybos aikštelėje, dažnai pamiršdavo ir apie valgį, ir apie miegą. Tik 2026 metais ją planuojama pabaigti. Guelio parke pažintį su A. Gaudi veikla dera pratęsti, nes iš čia atsiveria stulbinanti miesto panorama.

O jei norite būti šokiruoti, tai traukite į S. Dali muziejų. Jis buvo kuriamas pagal Salvadoro Dali sumanymą. 24-iose muziejaus salėse eksponuojama S. Dali grafika, skulptūros, knygų iliustracijos, plakatai ir svarbiausia – paveikslai. Tobulai nutapytų daiktų košmariški deriniai, religinė ekstazė, Galos portretai, pilietinio karo iliuzijos. Na, o jei jau esate Barselonoje, tai būtinai aplankykite pajūrį. Paplūdimiai, saulė, smėlis ir jūra suteikia jėgų ir leidžia atsipalaiduoti.

Atsigavus ir pailsėjus, galima ir vėl nerti į miesto šurmulį. Eikite į barus, skanaukite tapas, ragaukite gėrimus, valgykite jūros gėrybes, gyvenimas tada tikrai taps kupinas spalvų, o po sočios vakarienės naktį dera praleisti šokių aikštelėje. Šiame mieste visi tampa jauni, visi gražūs, tokia jau ta Barselonos paslaptis. Ieškokite pigių lėktuvo bilietų ir keliaukite į šį Ispanijos perlą, nes miestas vertas Jūsų dėmesio.

Taigi, naudokitės proga įsigyti bilietus, kuriuos siūlo pigus skrydziai Europoje ir aplankykiye Ispaniją dažniau, nes vienos kelionės metu, apžiūrėti ir pamatyti visą šalį, praktiškai neįmanoma, nebent joje pasiliksite pusei metų.