Ar žinote kokios auto signalizacijos egzistuoja?

28/06/2014 11:13

Ar dažnai žvilgčiojate pro namo langus į savo automobilį kieme, rpfilaktiškai ir karts nuo karto tikrindami ar vis dar stovi?

Žinoma, jei tik "kibiras", taip vadinu labai senus automobilius, stovi kieme, greičiausiai, kad iš vagių gausite tik paguodos žvilgsnį, arba kaip sakė kažkada komisaras "prišiks" :) Todėl tokių paprastų automobilių priežiūrai skiriama beveik nieko. Nebent automobilis būna užrakinamas rakteliu, o jei ir yra kokia signalizacija, tai tik "piau, piau" ir jei kas voktų tai supypsėti nespėtų net nuvažiavus, pardavus automobilį ar išardžius dalimis, juokauju... :)

Taigi, kokios priemonės yra skirtos apsaugas neujesnių ir prabengesniųbei brangesnių automobilių? Pajuokausiu, geriausia, kad apsaugoti savo automobilį jo visiškai neturėti. Bet turinčiųjų dauguma renkasi signalizacijas. Auto signalizacijų pasaulinėje pardavimų rinkoje yra abai daug, todėl kelias išvardinti noriu ir aš.

Taigi, asmeniškai aš žinau šias signalizacijas:

1 lygio signalizacija;

2 lygio signalizacija;

3 lygio signalizacija;

Palydovinė signalizacija;

Gsm signalizacija;

Peidžiarinė signalizacija.

Šios visos aukščiau išbardintos signalizacijos yra tam tikrų lygių ir tam tikros paskirties, ir žinoma, kad atlieka tam tikros paskirties funkcijas. Pavyzdžiui, 3 lygio signalizacija, pagal draudikų rekomendacijas privalo būti sumontuotos į brangesnius automobilius, kurie priskiriami didesniai draudimo rizikai, yra labiau vagiami ar niokojami trečiųjų asmenų.

Jei turite itin prabangų automobilį, Jums reikėtų susimąstyti, gal būt vertėtų susimontuoti palydovine signalizacija, kuri, Jūsų automobilio vegytės atveju, kelių minučių bėgyje padės išsiaiškinti ir nustatyti, kurioje vietoje yra Jūsų turtas. Argi nepatogi ir gerą savijautą prabangių automobilių savininkams teikianti auto signalizacija?

Taigi, auto signalizacijos tam ir skirtos, kad kiekvienas automobilio savininkas galėtų pasirinkti ar išsirinkti sau tinkamą apsaugos sitemą ir pagal kainą, ir pagal automobilio kainą bei lygį, juodojo sąrašo skaičiuką ir kitus kriterijus. Todėl nekyla jokių sunkumų savo automobiliams išsirinti tinkamą apsaugos priemonę, kas leidžia jaustis saugiai ir nesibaiminti, kad galima patirti žalos dėl netinkamai apsaugoto turto ir šiuo atveju - automobilio. Kam skaudintį galvą palikus auto prie parduotuvės, namo kieme ar prie biuro, jei yra tam skirtų priemonių, kurios negarsėja didelėmis kainomis.

Auto signalizacijos kainos nėra didelės, kai kurios kainuoja vos 100 litų ir jei manote, kad jūsų automobilis ir nervai bei psichologine būsena kainuoja ženkliai daugiau, tai automobilio signalizacijai įsigyti nepagailėsite net ir 300-500 litų, kas ir tai neužtikrins visiško Jūsų automobilio saugumo.

Geriausia yra tai, kad Jums nereikia sukti galvos kokią signalizaciją pasirinkti geriausiai. Tiesiog nuvykite į bet kurią signalizacijas montuojančią bendrovę ar autoservisą ir specialistai Jus pakonsultuos. Jie jau žino kokio lygio signalizacijos reikalingos vienam ar kitam automobilio lygiui. Negaiškite laiko skaitinėdami internetię medžiagą, nieeko nėra geriau už profesionalią konsultaciją gyvai :)